Wie zijn Wij?
Fanfare orkest
Binnenmaas Fanfare Orkest Da Capo is een vereniging waarbij het plezier in het maken van muziek voor op staat. Onder leiding van dirigent Jos den Boer wordt gestreefd naar muziek maken op niveau. Het repertoire is divers, van mars tot musical, van klassiek tot pop en natuurlijk ook eigentijdse composities. Kortom: Da Capo is een fanatieke en muzikaal veelzijdige vereniging. Het orkest repeteert op woensdagavond van 19.30 tot 22.00 uur in de multifunctionele accomodatie de Tienvoet te Heinenoord.

Opleidingsorkest
Het opleidingsorkest van Da Capo bereidt leerlingen voor om de stap naar het orkest te kunnen overbruggen. Samenspel, luisteren en het volgen van dynamiek zijn belangrijke onderdelen van de repetities. Maar ook staat er regelmatig een niet muzikale activiteit op het programma. De jeugdleden ondernemen onder begeleiding een uitstapje of gaan gezellig samen eten. Op het moment zijn onze leden in opleiding al aardig onderweg met de lessen, maar nog niet zover dat ze mee kunnen spelen in het opleidingsorkest. Het opleidingsorkest repeteert elke woensdag van 18.45 uur tot 19.30 uur.

Ensembles
Naast de reguliere verenigingsonderdelen kunnen er ook aparte ensembles worden samengesteld. Denk hierbij aan een koperensemble bij kerkdiensten of een dweilband tijdens een dorpsfeest of braderie.